Yangiliklar:
Xush kelibsiz, Mehmon. Iltimos, kiring yoki ro`yxatdan o`ting.

 Yangi javoblar
Sahifalar: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 on: Oktyabr 13, 2014, 11:27:23  
Muallif Muslima - So`ngi post muallifi Durdona ***
Дурдонахон жавобиз учун рахмат
Энди батафсил ёзсангиз янаям яхши буларди, ёки ретцептни алохида жойлаштира колинг вактингиз булса.
Бунака усулдаги пирогларни перевертыщ дермиди?

 Assalamu Alaykum
Gulilola opa javobni kech yozvomman uzr. Man bu pirogni quyidagicha tayyorliman: 2 ta tuxum va 1 st shakarni mixerda oqarguncha ko'pirtiraman. Ustiga 1 st qatiq va yog'ni solaman. Oxirida un va baking powder solib qoshiqda aralashtiraman. Qolipni tagiga pishiriq qog'ozini solib olmalarni terib chiqaman, ustidan ozgina shakar va koritsa sepaman. Xamirni quyib gaz pechida 40 minutcha pishiraman. Sovigandan keyin orqasini o'giraman.

 12 
 on: Oktyabr 10, 2014, 07:17:13  
Muallif UmmMubina - So`ngi post muallifi OYISHA NUR
 Assalamu Alaykum  MEN SAYITGA AZO BO'LGANIMGA ANCHA BO'LGANU LEKIN HECH YOZMAGANDIM qoyile  SIZLARDAN ANCHA NARSALARNI O'RGANIB QILIB KO'RGAMAN  KATTA RAXMAT  BU PECHENIYNIYAM QILIB KO'RAMAN INSHIALLOH kilishdik

 13 
 on: Oktyabr 10, 2014, 11:37:25  
Muallif Marifat - So`ngi post muallifi Hiona
 Assalamu Alaykum qizlar man by forumda yangiman oylimanki xammamiz dostlashib ketamiz Uyolaman atirgul

 14 
 on: Oktyabr 09, 2014, 07:21:51  
Muallif Marifat - So`ngi post muallifi Shabnam
 Assalamu Alaykum

Маърифат,  Qarsak Qarsak Qarsak  Мен "Наполеон" тортини сковородкада пишириб кургандим (интернетда рецептини куриб колиб) унча ухшамади, ёкмади. Энди сизни рецептиз буйича пишириб курмокчиман

 15 
 on: Oktyabr 09, 2014, 01:25:54  
Muallif UmmMubina - So`ngi post muallifi Adele
Rahmat marifat opa
Ha, shu ichidagi hurmosi koop bosa zor boladide man uchun. Fistik solib qilib koraman, ham shirin ham foydali boladi

Nomini manam ma'muul deb oylirdim.  Muslimani receptlari bn qilganmanda,u erda Ka'k deyilgan. http://pazanda.uz/pishiriqlar/shirali-pishiriqlar/113-2010-11-15-10-53-54.html

 Aha xom hamir rosa yogli bolarkan. Lekin pishgandan keyin umuman yogliligi bilinmas ekan.
Haytga deb sal oldinroq qilgandim. Haytga etib bormadi, tezda tugab qoldi. Tugashi bn yana qillishga zakaz tushadi uydagiladan. Kofe bn juda eyishli bolarkan.

Bizda yangi magazin ochilgan ekan, ushatta hamma narsasi borakan: yogochli qolipi, ichiga solishga tayyor presslangan hurmo, atirgul suvi, yana ajoyib-ajoyib arab oshxonasiga mansub narsala
Usha magazindan ichiga soladign nachinkasiniyam oldim. Hurmoni presslab ,kunjut qoshib yana nimaladir qoshilgan.

 16 
 on: Oktyabr 08, 2014, 01:48:48  
Muallif Muslima - So`ngi post muallifi Umraojon
 [/color Qizlajonla qo'llarizga sog'lik man bu forum borligidan bexabar qatta yurgan ekanman hihihi nasib b6lsa 6rganadigan narsalarim manam silaga 6xshagan Lider bo'lishga xarakat qilaman ammo xali unchaligam tushunganim yo'q rasm joylashlani bilmiman.xonadonilaga baraka to'lsin  atirgul

 17 
 on: Oktyabr 07, 2014, 08:15:20  
Muallif UmmMubina - So`ngi post muallifi Marifat
 Assalamu Alaykum
Adele zo'r chiqibdi Barakalla ayniqsa ikkinchisi juda hurmoga boy bo'pti, bittasiga odam to'yadi.  :al:man ham bu pecheniyni juda yahshi ko'raman, o'tgan hayit qiludim, faqat buni nomini Maamoul deyishadi, shunga Mamul qolipi mavzusida yozudim. ka'ak deb ichida nachinkasizini etishadi shekilli, yoki ikkalasiyam bir pishriqni har hil ko'rinishimikin. Sizam hayitga qildizmi deyman. Hamiriga nimalar soldiz shunga qarab naqshi pishganda buzilmay shishmay tursa kerak. Tayyorida hamiri juda yog'li og'ir shishmaganiga naqshi shundo aniq turadi. Qolip man topolmadim hali. Sad

Man arabcha retseptidan qiludim faqat ulani oziga hos hushbo'y maza beruvchilari bor appelsin suvi Atirgul suvi, mahlab - shundan topolmadim.  Man semolina-yani manniy krupa va jo'hori uni qo'shib qildim. Ichiga mana bu rasmdagi hurmoni blenderda zaytun yog'i bilan aralashtirib maydaladim, kunjut ham qo'shdi. Kecha arab tanishla ichida fistachiligidan berishudi shunaqa mazali ekan.


 18 
 on: Oktyabr 07, 2014, 03:01:25  
Muallif UmmMubina - So`ngi post muallifi Adele
Bu pechenye bizni eng eng yahshi korgan pishirigimizga aylangan. Ichigayam, xamirigayam shakar solinmasligi yoqadi manga. Lekin ship shirin boladi hurmo evaziga. Hurmoni foydasini gapirmasayam boladi.
Pechenyega qolip olgandim. Qolipdan chiqarganimda zor bilinib turadi naqshlari. Pishganda esa ishib naqshlari ketib qolyapti.. Nima qilsa bolarkin naqshi ochib ketmasligi uchun?




 19 
 on: Oktyabr 07, 2014, 01:12:07  
Muallif Marifat - So`ngi post muallifi Muslima
Ажойиб ихтиро  Zo'r!!!

Куриниши хам жуда иштахали, хозир булса жон деб йердим  Smiley

 20 
 on: Oktyabr 07, 2014, 12:35:02  
Muallif Marifat - So`ngi post muallifi Marifat
Bananli tovada pishirilgan tort.

Bu retseptni uyda bor narsalarga qarab ihtiro qildim. Birinchi marta bananni muzlatishga qoygandim ko’p olib kelinganiniga isrof bolmasin deb. 2 dona katta banan muzdan eriganda yumshoq, suvli, ochjigarrang bo’lib qoldi shuni vilkada ezib pyure qilib 160 gr shaker, 3ta tuhum, 100gr saryog’ un va chayniy sodani limon suvida eritib soldim. Yumshoq qo’lga yopishadigan hamirni sharchalar qilib 15 minutcha tindirib keyin unlan unlab tovada ikki tomonini pishirib oldim. Ikkita tovada pishiriganim uchun tez bitdi ishim. Korj chetlarini tekis kesib olib tort chatlarini bezatish uchun maydaladim.
Kremiga qaymoqni ko’pirtirib, sut shakar va unli zavarnoy krem qilib aralashtirdim. Korjlarga bonkada ozgincha qolgan murabboga suv qo’shib shimdirib qo’ydim. Keyin krem surtib qora shokolad, bodom bilan bezatib sovutkichga qoydim ertalab hayit dasturhoniga yumshoq bo’lib tayyor!





Sahifalar: 1 [2] 3 4 ... 10